Viisi askelta kotiautomaation hankintaan

Älykoti ei synny yhdessä yössä – kodin automatisoidut viihde-, turvallisuus- ja olosuhteiden hallintatoiminnot ovat huolellisen suunnittelun tulosta. Meille Suomen Kotiautomaation ammattilaisille on tärkeää, että älykotikohteen toiminnot vastaavat täysin asukkaiden tarpeita tänään ja tulevaisuudessa. Huolellinen suunnittelu on avain onnistuneeseen hankintaan. Millainen prosessi kotiautomaation hankinta sitten on?

Tarvekartoitus

Toimiva ja asukkaan tarpeita palvelevan kotiautomaation suunnittelu alkaa jo ennen talon talonrakennusta tai peruskorjausurakkaa. Asukkaiden tarpeet ja toiveet älykodille halutaan kartoittaa huolella ennen kuin ensimmäinenkään seinä on pystyssä.

Ammattilaisemme auttavat löytämään lukuisten mahdollisuuksien joukosta ne toiminnot, jotka ovat asukkaille tärkeitä ja parantavat elämänlaatua. Tarvekartoituksen yhteydessä käydään läpi myös projektiin varattu budjetti.

Sähkösuunnittelu

Kotiautomaation varsinainen toteuttaminen alkaa sähkösuunnittelusta. Suomen Kotiautomaation sähkösuunnittelussa lähiverkolla on tärkeä osa. Kodin sisäverkko toimii kotiautomaation sydämenä ja siksi sen on oltava tietoturvallinen ja stabiili. Hyvin toteutettu sisäverkko mahdollistaa häiriöttömän tietoliikenteen ja älykodin ohjauksen.

Sähkösuunnittelussa otetaan huomioon järjestelmän laajennettavuus, jolloin uusien toimintojen lisääminen kotiautomaatioon onnistuu seiniä purkamatta tai ilman jälkikäteen lisättäviä läpivientejä. Älykodin sähkösuunnittelu on kustannustehokkainta nimenomaan kotiautomaation ammattilaisen tekemänä.

Asennus

Sähkösuunnittelun jälkeen sovitaan aikataulu asennukselle. Asennukset tehdään yhteistyössä sisustusalan ammattilaisten kanssa, jotta lopputuloksesta saadaan tyylikäs ja kodin interiööriin täydellisesti sulautuva. Hyvä etukäteissuunnittelu takka sen, että sähköjen ja laitteiden asennus sujuu projektin aikataulusta sekä budjetista kiinni pitäen.

Kotiautomaatioon ohjelmointi

Kun sähköt ja tarvittavat laitteet on asennettu, ammattilaisemme luovat älyn älykotiin. Ohjelmoinnilla toteutetaan toiveiden mukaiset tilaohjaukset. Valaistus, äänentoisto, viihdeautomaatiot ja turvajärjestelmät ohjelmoidaan, niin että ajastukset toimivat ja toimintojen ohjaus on helppoa.

Ohjelmoinnissa huomioidaan käyttäjien yksilölliset tarpeet tilaohjauksille ja määritellään vastaanottajat turva-automaatioiden hälytyksille.

Tekninen tuki ja takuu

Kun kotiautomaation käyttönotto on tehty ja asukkaat ovat kotiutuneet älykotiinsa, on tehtävämme varmistaa, että kaikki sujuu kuten pitääkin. Me annamme teknistä tukea aina kun sitä tarvitset ja vastaamme huoltokutsuun, jos jotain hajoaa. Voit luottaa siihen, että huolto- ja varaosapalvelumme huolehtii järjestelmän kuntoon puolestasi.

Kysy tarjous kotiautomaatiosta »