Älykodin ääniohjaus – kotiautomaation helppoa hallintaa

Ääniohjaus tukee älykodin toimintoja ja niiden helppokäyttöistä hallintaa aamusta iltaan sekä arjen ja juhlan hetkinä. Äänikehotteita voidaan käyttää periaatteessa kaikkiin kotiautomaation ohjaustoimintoihin – ohjauskäskyjä ja asetuksia voidaan räätälöidä monipuolisesti käyttäjien tarpeiden ja käyttötottumusten mukaan.

Control4 on yksi maailman johtavista älykotien ohjausjärjestelmien valmistajista ja sen järjestelmillä voidaan toteuttaa Amazon Alexaa ja Google Assistantia hyödyntäviä ääniohjauksia. Control4-ohjausjärjestelmään on mahdollista liittää mm. kodin olosuhteiden hallinta, viihde- ja turvajärjestelmät, AV-laitteiden hallinta sekä musiikki- ja videopalvelut.

Ääniohjauksen keskeinen ominaisuus on käyttäjän äänen tunnistus, jolloin jokaiselle perheenjäsenelle voidaan luoda samaan kotiautomaatiojärjestelmään oma profiili. Jokaisen käyttäjän omat esiohjelmoidut rutiinit ja esim. kalenterimuistutukset ovat käytössä vain kyseisellä käyttäjällä.

Ääniohjaus tukenasi aamusta iltaan

Kotiautomaatiototeutuksen tärkein vaihe suunnittelun jälkeen on ohjauksen toteuttaminen. Älykotiammattilainen ohjelmoi tällöin järjestelmään jokaiselle käyttäjälle omat toimintokokonaisuudet eli rutiinit, joita voidaan hallita ääniohjauksella. Esiohjelmoituja toimintoja voidaan luoda toistuviin tilanteisiin, kuten kodista poistumiseen, elokuvaillan aloittamiseen tai iltatoimiin valmistautumiseen.

Älykodin asukas voi herättyään käynnistää esiohjelmoidun toimintosarjan, jossa esimerkiksi ikkunoiden kaihtimet avautuvat, kylpyhuoneen valot syttyvät, uutiskanava avautuu kodin viihdejärjestelmässä ja kahvinkeitin käynnistyy.

Valojen ja keittiökoneiden sammuttaminen on helppoa ääniohjauksella. Kun poistut kotoa, voit kytkeä kodin hälytysjärjestelmän päälle ja mobiililaitteesi avulla pystyt käyttämään ääniohjausta myös kodin ulkopuolelta käsin.

Kotiin palatessa äänikomennoilla voidaan käynnistää valaistustilanteita, lukita autotallin ovia ja käynnistää viihdeautomaatioita tai yksittäisiä laitteita elokuva- tai konsolipeli-iltaa varten.

Illan päätteeksi voit äänikomennolla ohjata Control4- järjestelmää lukitsemaan ovet, kytkemään hälyttimet valmiustilaan, säätämään kodin lämpötilaa sekä sammuttamaan valot ja AV-laitteet.

Ota komento omiin käsiisi ja hanki ääniohjattava älykotijärjestelmä. Me autamme sinua suunnittelemaan ja hankkimaan tarpeitasi vastaavan kotiautomaatiokokonaisuuden.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan kotiisi helppokäyttöinen älykotiratkaisu »