Ideoita omakotitalon älykotitoteutukseen – KNX-esimerkkitoteutus

KNX:n tiedonsiirtostandardiin perustuvissa kotiautomaatiototeutuksissa IoT-laitteet, eri sovellukset, kodin talotekniikka, valaistus, turvajärjestelmä ja AV-laitekanta voidaan yhdistää yhden älykotijärjestelmän kautta ohjattavaksi kokonaisuudeksi.

Tähän moderniin omakotitaloon toteutettu älytoimintojen kokonaisuus edustaa juuri tällaista monipuolista ja helppokäyttöistä kotiautomaatiojärjestelmää.

Bongaa esimerkistä parhaat ideat oman älykotisi suunnitteluun!

Kotiautomaatiotoiminnot

Viiden hengen perheen asuttamaan taloon päätettiin suunnitella kattava älykotikokonaisuus, koska kodista haluttiin luoda mahdollisimman mukava ja turvallinen ympäristö kaikille perheenjäsenille. Kotiautomaation suunnittelussa huomioitiin asukkaiden vaatimukset toiminnoille sekä sisustukseen ja käytettävään tekniikkaan liittyvät toiveet.

Väylätekniikan avulla yhteen järjestelmään on voitu toteuttaa kaikki asumismukavuuden kannalta oleelliset toiminnot – ja vähän enemmän.

  • Valaistus: portaaton himmennys, esiohjelmoidut valaistustilanteet, automaattinen läsnäolotunnistus.
  • Lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi: keskusohjaus ja automaattisäätö, ajastetut toiminnot, säätilasta riippuvainen lämpötilan säätäminen, ilmastointiventtiilien käyttö, puhaltimien hallinta, hiilidioksidin ja kosteuden mittaus, lattialämmityksen ohjaus.
  • Kaihtimien ja verhojen hallinta: yksittäisten verhojen ohjaus, ryhmä- ja keskusohjaus, esiasetukset sekä automaattiset ohjelmat, jotka huomioivat tuulen, sateen ja auringon vaikutuksen. Säätilan huomioivat automaatiot toimivat vuorovaikutuksessa LVI-järjestelmän ja valaistuksen kanssa.
  • Keittiö: älykkäät kodinkoneet, kuten älyuuni.
  • Turvallisuus: savun- ja palontunnistus, vikailmoitukset (vesivuotojen ja ikkunan rikkoutumisen havaitseminen), murtohälytysjärjestelmä ja kameravalvonta. Läsnäolon simulointi poissa ollessa perustuu valojen ja verhojen parin viikon takaiseen käyttöhistoriaan, mikä luo autenttisen läsnäolovaikutelman kodin ulkopuolelle.

Hillityt ohjauslaitteet

Tekniikasta on huonetilassa näkyvissä oikeastaan ​​vain tyylikkäät kytkimet seinillä, huomaamattomat liiketunnistimet sekä kaksi kosketusnäyttöä. KNX:n huoneohjaimet näyttävät yksinkertaisilta, mutta ovat älykkäitä ja monitoimisia.

  • Järjestelmän käyttö ja toimintojen visualisointi: kytkimet ja painikkeet, kaukosäädin, visualisointi PC:n kautta, verkkopalvelimet, tabletit ja älypuhelimet
  • Automaatio ja etäkäyttö: ajastetut toiminnot, loogiset toiminnot, järjestelmän valvonta, etäkäyttö internet-yhteydellä ja toimintojen SMS-hallinta
  • Energiankulutuksen hallinta: älykäs mittaus, tiedonkeruu, datan visualisointi
  • Muu: ääniohjaus, kodinkoneiden hallinta, pihakastelujärjestelmän hallinta

Ota yhteyttä, niin autamme sinua toteuttamaan perheesi tarpeita vastaava älykoti »

Kuvat: KNX.