Turvaa ja mielenrauhaa asumiseen kotiautomaation avulla

Kotiautomaatiolla toteutetut kodin valvonta-, hälytys- ja turvaratkaisut takaavat, että arki älykodissa on keskimääräistä turvallisempaa. Jo ennen rakennusvaihetta suunnitellut kotiautomaation turvallisuutta lisäävät ominaisuudet alkavat stabiilista ja tietoturvallisesta sisäverkosta. Sisäverkko toimii koko automaation selkärankana ja on siten suunniteltava vastaamaan korkeinta tietoturvan tasoa. Suomen Kotiautomaation toteutukset pohjautuvat varmaan sisäverkkoon, jota ei voida ottaa haltuun ulkopuolelta hakkeroimalla.

Kotiautomaation turvaominaisuudet suojaavat kotisi silloin kun olet itse muualla.

Kotiautomaation valvontatoiminnot voidaan toteuttaa yhteen järjestelmään kattamaan kaikki osa-alueet, kuten paloturvallisuus, vesivahinkovahti, yleinen olosuhteiden valvonta, murtosuojaus ja kameravalvonta. Valvontaan liittyvät hälytykset on mahdollista määritellä hyvinkin tarkasti esiohjelmoiduilla asetuksilla. Hälytysten vastaanottajaksi saadaan määriteltyä asukkaan lisäksi nimetty vartiointiliike. Myös kotiteatterijärjestelmiin voidaan ohjelmoida hälytys- ja evakuointi-ilmoitukset, jolloin kaikissa kodin tiloissa on mahdollisuus saada välittömästi tieto erikoistilanteista.

Etäohjattavat älylukot tuovat turvaa kodin arkeen.

Omaisuusvahingoilta suojaavat murto- ja palosuojaus sekä vesivahinkovahdit tuovat turvaa myös silloin kun et ole itse kotona. Älylaitteiden kautta voidaan saada kuvallinen yhteys, kun liiketunnistin kytkee kameravalvonnan live-tilaan. Myös kodin älylukkojen toimintaa pystytään ohjaamaan mobiililaitteella, jos esimerkiksi lähetti tai perheenjäsen tarvitsee oven avausta.

Turva-automaation suunnittelu kannattaa aloittaa sähkösuunnittelusta jo ennen talon rakennusvaihetta.

Luota kodin turvallisuusasioissa ammattilaisiin ­– älykodin turvaominaisuudet kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin ennen rakennusvaihetta. Jo kodin sähkösuunnittelussa on huomioitava antureiden, kameroiden ja hälyttimien sijainnit ja varmistettava, että niiden tietoliikenneyhteydet on rakennettu toimintavarmoiksi kaikissa tilanteissa.

 

Haluatko sinä mielenrauhan kotiisi? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan paras kokonaisuus sinun kotisi turvallisuusautomaatiototeutukseen!