Pidennä mökkikauttasi kotiautomaation keinoin

Tänäkin kesänä monen huvilan asumismukavuutta on parannettu älykotitoteutuksilla. Valaistuksen, lämmityksen ja ilmanvaihdon toimintoja automatisoimalla kesäpaikan olosuhteet on helppo saada yhtä miellyttäväksi kuin kaupunkikodissa. Asumisen laatuun kannattaa panostaa, koska huvilaelämän on oltava mukavaa ja vaivatonta!

Kesä 2020 on ollut suomalaisille kaikkien aikojen mökkikesä. Huvilakautta on aloitettu aikaisemmin kuin koskaan ja mökillä todennäköisesti halutaan viettää myös syyspäiviä mahdollisimman pitkään.

Lämmitysjärjestelmäintegraatiot huvila-automaatioon

Alkukevään ja loppusyksyn viileyttä ja kosteutta voidaan torjua älykotiratkaisuilla, joihin on integroitu mukaan lämmityksen ja ilmanvaihdon ohjaus. Lämmityksen ajastustoiminnoilla ja etähallinnalla voidaan varmistaa, että kevään ensimmäisillä visiiteillä tupa on lämmin, eivätkä ikkunat ole huurussa. Lämmitystarpeen mukaan automaattisesti säätyvä lämmitysjärjestelmä, kuten esim. kierroslukuohjattuihin lämpöpumppuihin perustuva maa-tai ilmalämpöjärjestelmä säästää energiaa ja huolehtii, että sisälämpötila pysyy miellyttävän tasaisena kesähelteistä loppusyksyn pakkaspäiviin.

Monissa lämmitysjärjestelmissä on mukana viilennystoiminto, joka on helppo liittää osaksi olosuhteidenhallinnan automaatiokokonaisuutta.

Lämmitystä kaivataan usein myös ulkotiloissa oleillessa. Terasseille voidaan asentaa infrapunalämmittimiä, jotka tuovat lämmintä tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

Etätyön puitteet kuntoon kesämökillä

Huvilaelämä ei rajoitu pelkästään lomiin ja viikonloppuihin – mökillä voidaan viettää vaihteeksi myös arkea.

Koronakevät on osoittanut, kuinka tärkeää on luoda hyvät puitteet etätyölle niin kotiin kuin kesäasuntoonkin. Koko perhe voi viettää pidennettyjä viikonloppuja huvilalla, kun työn vuoksi ei tarvitse poistua mökiltä ja arki voidaan järjestää sujuvaksi myös mökkiolosuhteissa.

Vakaan sisäverkon perustuksille rakennettu etätyöympäristö tarjoaa sujuvan tietoliikenteen ja häiriöttömät puitteet työn tekemiselle.

Etätyövalmius on melko helppo rakentaa vaikka jälkeenpäin älykotijärjestelmään, mutta toki kustannustehokkainta on suunnitella työpisteet osaksi kotiautomaatiojärjestelmää jo huvilan sähkösuunnitteluvaiheessa. Me autamme mielellämme niin sisäverkon toteutuksessa kuin älykotijärjestelmääsi yhteensopivien päätelaitteiden, näyttöjen ja webkameroiden valinnassa sekä asentamisessa.

Panosta huvilasi viihtyisyyteen ja pidennä mökkikauttasi Suomen Kotiautomaation asiantuntijoiden avustuksella.

Ota yhteyttä ja kysy meiltä, millainen älykotitoteutus palvelisi parhaiten sinun tarpeistasi »