Nuku hyvin – kotiautomaatioratkaisut makuuhuoneeseen

Nuku hyvin – kotiautomaatioratkaisut makuuhuoneeseen

Nukutko hyvin? Heräätkö joka aamu virkeänä ja levänneenä? Nukkumisympäristön olosuhteet ovat tärkeitä arjen jaksamisen kannalta. Älykotiratkaisuilla voidaan vaikuttaa valaistuksen, sisäilman laadun ja lämpötilan hallintaan, mikä parantaa arkea ratkaisevasti.

Monen älykodin automaattisiin toimintoihin kuuluva verhojen ja kaihtimien ohjaus voidaan valjastaa auttamaan nukkumisrytmin hallinnassa. Varsinkin vuorotyöläisillä makuuhuoneen pimennys on tärkeää, jotta epäsäännölliseen rytmin aiheuttamia nukahtamisvaikeuksia voidaan torjua tehokkaasti. Verhojen ja kaihtimien älyohjaus voidaan sitoa valaistusolosuhteisiin tai vuorokaudenaikaan antureiden ja ajastimien avulla helposti.

Makuuhuoneen ilmanvaihto ja lämpötilan säätö kannattaa huomioida kotiautomaatiointegraatioissa. Nukkumisympäristön lämpötilaa on hyvä laskea illan ja yön tunneiksi, jotta nukahtaminen olisi helpompaa ja uni syvempää. Varsinkin kesäaikana ilmanvaihdon viilennystoiminnoilla huoneilma saadaan pidettyä miellyttävänä ja tasaisena ilman vedon tuntua.

Herätys!

Miltä tuntuisi herätyskellon sijaan herätä oman lempimusiikkisi soidessa monihuoneäänentoiston kautta? Viihdeautomaatioon voidaan ajastaa toistuvia herätyksiä vaikkapa arkipäiville ja viikonloppujen aamuihin on mahdollista luoda hidasta heräämistä myötäilevät äänimaisemat.

Nykyisin on saatavana erilaisia aamuheräämistä helpottavia ratkaisuja, kuten sarastusvaloja, jotka voidaan integroida osaksi kodin älyvalaistusta. Kaamosajan raskaita aamuja varten voidaan luoda älykodin valaistustilanteita, jotka tukevat luonnollista heräämisrytmiä.

Vastaavasti iltavalaistukseen on mahdollista luoda huonekohtaisia ajastettuja valaistustilanteita, joissa valon kirkkaudella ja sävyllä voidaan tukea mielen ja elimistön valmistautumista nukkumiseen.

Panosta hyviin uniin ja tiedustele Suomen Kotiautomaation älykotiammattilaisilta, millaisilla ratkaisuilla sinun kotisi asumismukavuutta voitaisiin parantaa.

Pyydä tarjous kotiautomaatiosta »