Mielenrauhaa ja sujuvaa etäviestintää älykotiin

Korona-aika on osoittanut, kuinka tärkeää on rakentaa kodista turvallinen paikka etätyölle ja arjen pyörittämiselle. Ihmisten siirryttyä etätöihin ja kotikouluihin moni on havahtunut ensimmäistä kertaa miettimään tapoja parantaa asumismukavuutta ja kodin turvallisuutta. Älykodeissa käytettävät teknologiat tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia paremman arjen rakentamiseen.

Turva-automaatiot arjen tukena

Poikkeusajan arki älykodissa on turvallisempaa, kun kodin olosuhteiden seuranta, valvonta ja vikatilanteiden seuranta hoituvat automaattisesti. Vaikka kotona vietetään paljon aikaa, ei kaikkia vikatilanteita, kuten alkavaa vesivahinkoa tai auki jääneitä ikkunoita välttämättä huomata ilman automaattista valvontaa. Vesivuotovahtien avulla älykodeissa voidaan reagoida heti vuotoon ja välttää isommat vahingot. Myös kiinteistön palovaroittimet integroidaan yleensä aina mukaan toteuttamiimme automaatiojärjestelmiin.

Älylukot ja läsnäolotunnistus ovat keskeinen osa nykyaikaisen älykodin turva-automaatiota. Älylukot mahdollistavat ovien avauksen ja kulunvalvonnan myös etänä, mikä erityisesti lapsiperheissä vähentää huolta perheenjäsenten kotiintulosta. Läsnäolotunnistuksella voidaan toteuttaa myös monia energiatehokkuutta parantavia toimintoja, kuten valaistuksen, lämmityksen ja ilmastoinnin automaattisia tilaohjauksia.

Kotiautomaation olosuhteiden valvontaan voidaan kytkeä hälytykset vartiointiliikkeeseen ja muistutukset asukkaiden mobiililaitteisiin. Kotiautomaatio valvontaominaisuuksineen tuo mielenrauhaa kellon ympäri olivat asukkaat sitten kotona tai muualla.

Kotiautomaatio auttaa pitämään yhteyttä läheisiisi

Vaikka fyysistä etäisyyttä suositellaan pidettäväksi muihin ihmisiin pandemian aikana, on sitäkin tärkeämpää säilyttää yhteys ystäviin ja sukulaisiin. Yksinäisyyden tunnetta voidaan helpottaa älykodin viestintätyökaluja hyödyntämällä. Kavereihin ja isovanhempiin voidaan helposti ottaa etäyhteys kotiteatterijärjestelmään integroitujen webkameroiden ja mikrofonien avulla.

Käytettävissä on kattava valikoima alustoja, joiden kautta juttutuokiot usean eri käyttäjän kesken on helppo järjestää. Jutustelu ystävien kesken ei jää ainakaan teknisten haasteiden takia toteutumatta, jos kotiautomaatiojärjestelmä sisältää valmiudet vaivattomaan yhteydenpitoon.

Kotiautomaatiojärjestelmässä perheenjäsenten käyttäjätilit, viestintäalustat ja yhteystiedot ovat käden ulottuvilla missä päin kotia tahansa. Pikaviestipalvelujen ja videoyhteyksien käyttäminen älykotijärjestelmän kautta ei ole hankalaa, kun käyttöliittymän suunnittelussa on huomioitu kaikenikäisten tarpeet. Kotiautomaatioasiantuntijoiden ammattimaisesti toteuttama sisäverkko takaa, että data kulkee rivakasti ja videoyhteys ei takkuile.

Anna ammattilaisten toteuttaa kotisi älykotitoiminnot sinun tarpeittesi mukaan – näin varmistat arjen sujuvuuden myös poikkeusaikoina.