Lomalainen – kuka valvoo kotiasi?

Modernin kodin turvaksi ei riitä enää vahtikoira koirankoppeineen, vaan turvajärjestelmältä vaaditaan hieman enemmän kuin kovaääninen haukku. Erityisen tärkeää valvonta ja olosuhteiden etähallinta on silloin, kun asukkaat ovat poissa kotoaan – esimerkiksi kesämökillä.

Suojaukset kuntoon

Älykodin murto- ja palosuojausjärjestelmät integroidaan yleensä aina kotiautomaatioon, jolloin hälytykset pystytään ohjaamaan suoraan vartiointiliikkeeseen sekä asukkaan matkapuhelimeen.

Murtosuojausjärjestelmän lisäksi kameravalvonta voidaan rakentaa omaksi kokonaisuudekseen. Integroitu valvontakamerajärjestelmä voidaan ohjelmoida Private-tilaan, jos ei haluta nauhoittaa asukkaiden toimintaa silloin kun nämä ovat kotona.

Kameroiden valinta ja asennus kannattaa antaa kotiautomaatioammattilaisten hoidettavaksi, koska kameroiden teknisiä ominaisuuksia on vaikea arvioida ilman vuosien kokemusta eri laitevalmistajien tarjonnasta. Valvontakameroiden asennus ja niiden ohjauksen ohjelmointi onnistuu takuuvarmasti vain ammattilaisten toteuttamana.

Murto- ja palohälytysten lisäksi usein kotiautomaatio sisältää vesivahinkovahdin. Ei ole ollenkaan harvinaista, että putkirikkojen ja pesukoneiden aiheuttamia vesivahinkoja sattuu juuri silloin, kun asukkaat eivät ole kotona. Yksinkertaisella integraatiolla voidaan pelastaa koti täydeltä katastrofilta.

Ovipuhelinjärjestelmä on paras portinvartija

Älykodin asukkaiden liikkumisen turvallisuutta voidaan parantaa älylukkojärjestelmällä. Kun osa perheestä on mökillä, voidaan älylukoilla varmistua, että ovesta kulkee vain ”kotivahdiksi” jääneet perheenjäsenet, eivätkä murtomiehet.

Etäkäytettävän ovipuhelinjärjestelmän avulla voidaan nähdä oven takana kävijät korkealaatuisella kuvayhteydellä. Älylukkoja voidaan etäohjata avaamaan ovi halutuille henkilöille, jolloin ilman avaimia liikkuva perheenjäsen voidaan helposti ja turvallisesti päästää sisään.

Ota lomalla rennosti äläkä stressaa – ainakaan kotisi turvallisuudesta.

Integroi älykotijärjestelmääsi ainakin nämä:

  • etäohjattava ovipuhelinjärjestelmä
  • kameravalvonta
  • murtosuojaus
  • palohälytykset
  • vesivahinkovahti.

Kysy kotiautomaation ammattilaisilta apua kodin turva-automaatioiden suunnitteluun »