Bongaa ideoita omaan älykotiisi – KNX-esimerkkitoteutus

Suomen Kotiautomaation edustama huippubrändi KNX on alansa luotettavin kotiautomaation tiedonsiirtostandardi. KNX-järjestelmissä kotiautomaation äly on hajautettu eri laitteisiin. KNX:ään pohjautuvissa älykotitoteutuksissa eri sovellukset yhdistyvät väylätekniikalla yhden järjestelmän kautta ohjattavaksi kokonaisuudeksi. Esimerkkitoteutus edustaa juuri tällaista monipuolista kotiautomaatiojärjestelmää. Nappaa esimerkistä parhaat ideat omaan älykotiisi!

Asumismukavuutta, turvaa ja energiansäästöä

KNX:n valttina on joustavuus ja monipuolisuus, mikä tuo älykotiasumiseen monia etuja.

Asukkaiden tarpeisiin räätälöidyt toiminnot lisäävät asumismukavuutta ja parantavat kaikkien perheenjäsenten viihtyvyyttä arjessa.

Esimerkkikohteen kotiautomaatiojärjestelmä tuo mukanaan myös turvallisuutta ja energiatehokkuutta. KNX-toteutuksen automaattiset toiminnot, kuten valaistuksen ja lämmitysolosuhteiden hallinta mahdollistavat jopa 60 % energiansäästön ja asumisen hiilijalanjäljen pienentämisen.

KNX:n joustavuuden ansiosta järjestelmä on laajennettavissa eli siihen voidaan integroida tarvittaessa lisää toimintoja jälkeenpäin, asukkaiden tarpeiden mukaan.

Kohteen kotiautomaatiotoiminnot

KNX:n esimerkkikohteessa kotiautomaatio kattaa kaiken olosuhteiden hallinnasta viihteeseen ja valaistuksesta turvallisuustoimintoihin. Lisäksi valvontaan ja seurantaan on kiinnitetty erityisesti huomiota, mikä parantaa asumisen energiatehokkuutta ja turvallisuutta.

  • Valaistus: valokytkimet, portaaton himmennys, esiohjelmoidut valaistustilanteet, ajastettu ohjaus, automaattinen läsnäolotunnistus.
  • Lämmitys ja ilmastointi: keskusohjaus ja automaattisäätö, ajastetut toiminnot, automaattinen läsnäolotunnistus, säästä riippuvainen säätö, huonekohtainen olosuhteidenvalvonta, säätö huoneryhmittäin, ilmastointiventtiilien käyttö, puhaltimien hallinta, hiilidioksidin ja kosteuden mittaus, luonnollinen ilmanvaihto, lattialämmityksen säätö.
  • Kaihtimien ja verhojen hallinta: yksittäisten kaihtimien hallinta, ryhmä- ja keskusohjaus.
  • Turvallisuus: savun- ja palontunnistus, vikailmoitukset (vesivuotojen ja ikkunan rikkoutumisen havaitseminen), kulunvalvonta, murtohälytysjärjestelmä, hätävalaistus, läsnäolon simulointi poissa ollessa, valvontajärjestelmä kameroineen, turvallisuustoimintojen yhteistoiminta lämmitys- ilmastointi- ja valaistusautomaatioiden kanssa.

Vaivatonta kotiautomaation hallintaa ja ohjausta

  • KNX:n esimerkkikohteessa on käytetty monipuolisesti erilaisia hallintaratkaisuja, ajastuksia ja valvontatoimintoja. Käyttöliittymän visuaalisuus helpottaa toimintojen ohjaamista.
  • Käyttö ja toimintojen visualisointi: Kytkimet ja painikkeet, kaukosäädin, visualisointi PC:n kautta, verkkopalvelimet, tabletit ja älypuhelimet
  • Automaatio ja etäkäyttö: ajastetut toiminnot, loogiset toiminnot, järjestelmän valvonta, etäkäyttö internet-yhteydellä, SMS-hallinta
  • Energiankulutus: älykäs mittaus, reaaliaikainen seuranta
  • Muuta: ääniohjaus, video-ohjaus, kodinkoneiden hallinta, huonekasvien kastelunhallinta

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ideoittesi pohjalta sinun tarpeitasi vastaava älykoti »

Kuvat: KNX.