Huvilan älykotitoteutuksella turvalliset olosuhteet mökkielämään

Mökkikausi on kuumimmillaan ja moni onkin jo siirtynyt kesän viettoon omalle kesäasunnolle. Nykyaikainen kesämökki on usealle perheelle kakkoskoti, jossa voidaan harrastaa ja nauttia, sekä tarvittaessa tehdä etätöitä. Kotiautomaation mahdollistamilla toiminnoilla kesäasunnon asumismukavuutta ja turvallisuutta voidaan parantaa helposti. 

Olosuhteiden valvonta ja hallinta kuntoon 

Huvilan lämmitys ja ilmastointi kannattaa automatisoida kotiautomaation avulla jo pelkästään etäohjattavuuden takia. Usein energiansäästösyistä kesäasunnon sisälämpötilaa on järkevää säädellä sen mukaan, kuinka asukkaat ovat paikalla.  

Sisälämpötilan säätämisen ja käyttöveden lämmityksen voi hoitaa vaivatta joko ajastamalla tai etäohjaamalla huvilan talotekniikkaa. Ilmalämpöpumppujen, viilennyskonvektorien ja ilmastoinnin hallinta voidaan nivoa mukaan helppokäyttöiseen järjestelmään. Olosuhteiden automaattinen älyohjaus lisää asumismukavuutta, mutta myös tuo säästöjä energiankulutukseen. 

Kiinnitä huomiota huvilaelämän turvallisuuteen 

Kesähuvilan murto- ja palosuojausjärjestelmät integroidaan yleensä aina kotiautomaatioon, jolloin hälytykset pystytään ohjaamaan vartiointiliikkeen päivystykseen. Kotiautomaation toteutuksessa käytettävät laitteet ovat sensoreiltaan erittäin tarkkoja, joten alkavaan tulipaloon pystytään reagoimaan heti. Turva-automaatio toteutetaan kattamaan kaikki kesäpaikan tilat huvilarakennuksesta ulkovarastoon ja saunaan.  

Mahdolliset pesukoneiden ja putkirikkojen aiheuttamat vesivahingot pystytään estämään, jos käytössä on turva-automaatioon kytketty kosteusvahti. Yleensä vuoto sattuu juuri silloin, kun itse et ole paikalla, joten kosteusvahdin automaattisesti käynnistyvä vedenkatkaisu voi pelastaa kesäkotisi vesivahingolta. Sinä voit keskittyä vapaa-ajan viettämiseen, kun turvallisuuden valvonta hoidetaan automaattisesti. 

Tietoturvallinen sisäverkko huvila-automaation kivijalkana 

Vakaa ja tietoturvallinen sisäverkko mahdollistaa häiriöttömän tietoliikenteen ja huvilan älytoimintojen ohjauksen. Kotiautomaatiojärjestelmän selkärankana toimiva sisäverkko kannattaa mitoittaa riittäväksi kattamaan koko huvila-alue laiturinnokasta makuukamariin. 

Suomen Kotiautomaation käyttämät laitteet ja teknologiat ovat tietoturvastandardeiltaan erinomaisia. Käyttämämme verkkolaitteet, reitittimet ja palomuurit ovat teknisesti sen tasoisia, että niillä pystytään toteuttamaan enterprise-tasoinen tietoturva huvilan älykotijärjestelmälle. 

Pyydä kotiautomaation ammattilaiset avuksesi suunnittelemaan kesäkotisi asumisturvallisuutta parantava älykotijärjestelmä!  

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää »