Asumismukavuutta poikkeusolojen arkeen

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot luovat haasteita kodin arkeen. Kun suurin osa päivistä kuluu neljän seinän sisällä, kannattaa panostaa kodin mukavuuteen. Samalla on hyvä varmistaa, että olosuhteet etätyöhön ja laadukkaaseen vapaa-aikaan ovat kunnossa.

Etätyö sujuvaksi älykotiratkaisuilla

Työntekemisen mallit ovat ajan saatossa muuttuneet enemmän etätyötä suosiviksi. Enää ei ole väliä työskenteletkö avokonttorissa vaiko kesähuvilasi laiturilla. Etätoimistoja on pystytetty tämän poikkeuksellisen kevään aikana moneen kotiin. Ammattilaisten suunnittelema älykoti tarjoaa täydelliset ja tietoturvalliset puitteet tehokkaaseen etätyöhön.

Kotikonttori voidaan pistää pystyyn helposti joko työhuoneeseen tai esimerkiksi olohuoneen sohvalle. Kun kodin langaton sisäverkko saadaan ulkotukiasemien avulla kattamaan myös kodin ulkotilat, voidaan vallan mainiosti tehdä etätöitä vaikka terassilla tai laiturilla. Jos kaikki tarvittavat välineet viestintään ja työntekoon on integroitu kotiautomaatioon, on mahdollista hoitaa etäpalaverit kotiteatterijärjestelmää ja webkameroita hyödyntäen.

Vakaan ja nopean sisäverkon avulla kuva- ja ääniyhteys ulkomaailmaan saadaan toteutettua häiriöttömästi. Kotiautomaation ammattilaisten tekemässä sähkösuunnittelussa huomioidaan etukäteen niin sisäverkon kuin tietoliikenneyhteyksien toiminta sekä mahdollisten webkameroiden ja mikrofonien sijoittelu. Ammattitason toteutuksissa käytettävät laitteet ovat kuvan- ja äänenlaadultaan parasta, mitä tunnetuilla laitevalmistajilla on tarjota.

Nopeiden tietoliikenneyhteyksien avulla etätyöpöydän käyttö ja pilvipalveluiden hyödyntäminen on sujuvaa, eikä työaikaa haaskata latausten odotteluun. Tehokkaan etätyöskentelyn takaamiseksi työkalujen ja sovellusten ohjaustoiminnot suunnitellaan aina mahdollisimman helppokäyttöisiksi – päivitettävyyttä unohtamatta.

Viihteellä vastapainoa arkeen

Pandemia-aikana moni kokee stressiä ja ahdistusta, joihin voidaan saada helpotusta rentoutumalla ja lataamalla akkuja omalla kotisohvalla. Arjesta irrottautumisessa kannattaa hyödyntää älykodin monipuolisia viihde- ja viestintäratkaisuja. Korona-ahdistusta voidaan torjua pelaamalla konsolipelejä, kuuntelemalla musiikkia, seuraamalla virtuaalisia konsertteja tai katsomalla elokuvia koko perheen voimalla. Tuokiot kotiteatterin äärellä tarjoavat tärkeitä rentoja yhdessä olemisen hetkiä varsinkin poikkeusoloissa.

Älykodin viihdeautomaatioon integroidut toiminnot monihuoneäänentoistosta webbiselailuun kannattaa sisällyttää yhteen viihdejärjestelmään. Integroitujen toimintojen ohjaaminen keskitetysti on helppoa eikä kaikkien toimintojen suorittamiseen tarvita erillisiä laitteita ja ohjaimia. Kotiautomaatio ammattilaiset ottavat älykodin suunnittelussa huomioon järjestelmän laajennettavuuden, jolla varmistetaan, että kotiautomaatioon voidaan lisätä jälkeenpäin tarvittavia toimintoja ja laiteohjauksia.

Millaisilla kotiautomaatioratkaisuilla sinun viihtyvyyttäsi etätyöpäivinä voitaisiin parantaa?

Anna ammattilaisten toteuttaa kotisi älykotitoiminnot perheesi tarpeiden mukaan! Näin varmistat arjen sujuvuuden ja onnistuneen etätyön – nyt ja tulevaisuudessa.