Älykodin sydän – kotiautomaatio tulee keittiöön

Lähes kaikissa kodeissa keittiö on puhtaasti käytännöllisiin töihin varattu huone, jota käytetään lähinnä ruoanlaittoon ja syömiseen. Kotiautomaation myötä keittiö voi saada mahdollisuuden toimia kodin sydämenä, jossa käytännöllisyyden lisäksi on tilaa viihtymiselle ja yhdessäololle.

Parhailla teknologioilla toteutettua toiminnallisuutta

Teknologian mahdollisuudet kotiautomaatiolle voivat parhaimmillaan mullistaa käsityksemme asumisesta. Kotiautomaation toteuttaminen parantaa elämänlaatua erityisesti, jos sen avulla kotitöiden tekeminen helpottuu ja asukkailla jää enemmän aikaa harrastuksille ja yhdessäololle.

Kotiautomaatiojärjestelmään integroitavilla älylaitteilla, kuten älykkäillä uuneilla, keittiössä tehtävät työt muuttuvat vaivattomiksi. Ruoan kypsymistä ei enää tarvitse vahtia uunin luukun edessä, koska älyuuni tekee vahtimisen ja ruoan kypsennyksen hallinnan puolestasi.

Älykkäällä jääkaapilla voidaan helpottaa ruokaostoksien tekemistä ja torjua hävikkiä tehokkaasti. Monet älyjääkaapit tarjoavat mobiilisovelluksen kautta näkymän kaapin sisälle, jolloin ruokakaupassa pystyt toteamaan tarpeet jääkaappisi täydentämiseen. On olemassa myös jääkaappeja, jotka pystyvät skannaamaan tuotteiden parasta ennen -merkinnät ja pitämään kirjaa missä järjestyksessä elintarvikkeet kannattaa käyttää. Tämän tyyppisillä toiminnoilla vähennetään hävikkiä ja säästetään rahaa ja ympäristöä. Kysy kotiautomaation ammattilaisilta, millainen kodinkoneiden kokoonpano sopisi sinun tarpeisiisi!

Asumismukavuuden takia keittiön suunnittelussa on huomioitava niin valaistuksen kuin ilmanvaihdonkin mukauttaminen ruoanlaiton, siivouksen ja viihtymisen tarpeisiin. Ilmanvaihdon automaatioilla voidaan estää ruoanlaitosta syntyvien tuoksujen leviäminen muualle asuntoon.

Keittiö osaksi oleskelutilaa

Paras tapa liittää perinteisesti ruoanlaittoon tarkoitettu huone osaksi muuta asuintilaa, on laajentaa oleskeluun ja viihtymiseen liittyviä toimintoja rohkeasti keittiöön. Viihde ja valaistus on aiheellista ottaa huomioon jo keittiön suunnitteluvaiheessa, jotta ruoanlaittotilan yhteyteen voidaan tarvittaessa toteuttaa viihtyisä isonkin porukan ruokailutila säädettävällä valaistuksella ja äänentoistolla.

Älykkäät viihderatkaisut tarjoavat luontevan tavan muuttaa keittiö kodin vilkkaaksi sosiaaliseksi keskittymäksi. Monihuoneäänentoistosta ja monihuonevideotoistosta koostuvalla viihdejärjestelmällä voidaan suoratoistaa musiikkia tai radiokanavien suoria lähetyksiä tai toistaa omasta mediakirjastosta videota missä tahansa talon huoneessa – myös keittiössä tai ruokailutilassa.

Kytkemällä viihdeautomaation toiminnot yhteen esiasetettujen verho-/kaihdinautomaatioiden ja valaistustilanteiden kanssa, saadaan aikaan viihtyisyyttä ja asumismukavuutta tukeva älykotitoimintojen sarja niihin tiloihin, joissa vietetään yhteistä aikaa.

Kodin yhtenäinen ilme myös keittiöön

Älykotien parhaimmilla teknologioilla varusteltu keittiö on Suomen Kotiautomaation ammattilaisten tekemänä myös ulkonäöltään huoliteltu. Käytämme apunamme sisustuksen asiantuntijoita, jotta lopputulos olisi täydellinen. Koko kodin ilme vaikuttaa keittiötilan viihdeautomaatiolaitteiden sijoitteluun ja ohjaukseen, valaistuksen toteutukseen ja kaihdin-/verhoratkaisujen materiaalivalintoihin sekä moneen muuhun sisustuspuolen seikkaan.

Luota älykodin suunnittelussa kotiautomaation ammattilaisiin – älytoimintojen kytkeminen yhteen koko kodin kattavan järjestelmään varma tapa lisätä tilojen monikäyttöisyyttä ja parantaa asumismukavuutta.

Ota yhteyttä ja kysy meiltä, kuinka me loisimme sinun keittiöstäsi monikäyttöisen tilan, jossa on nykyaikaiset toiminnot ja aikaa kestävä tyyli!